Bratia a sestry.
Máme za sebou tretí diel Diskusie a neskromne musím povedať, že bol super! Po prvých dvoch dieloch sme sa pripravili na nečakané prekvapenia, nastavili striktný časový limit  a meditáciou sa zamerali na to, aby sme celú debatu ostali verný zadanej téme. Z môjho pohľadu sa to podarilo ba čo viac, bolo to veľmi výživné a obohacujúce. Poďme si to celé rozmeniť na drobné.

© Spunkey / StreetCOM

Diskusia #3 sa niesla v duchu tanečnej výučby. Ako rozložiť tanečnú lekciu? Kde sa vzdelávať? Aký je rozdiel medzi trénerom a lektorom? To boli len niektoré z otázok čo zazneli v rámci diskusie. No omnoho zaujímavejšie ako otázky boli odpovede diskutujúcich – menovite to boli Dominika Kocourková, ktorá zastupovala IDO tanečný svet, Spunkey (Miro Balogh) bol hlasom undergroudovej tanečnej sféry a Mgr. Peter Olej, Phd. pridal do debaty študované názory a kopec obohacujúcich postupov a vedomostí. Táto pestrá zostava vyskladala zaujímavú mozaiku informácií, z ktorej môžeme čerpať a posunúť tanečné trénerstvo o krok ďalej. Okrem toho musíme veľmi pekne poďakovať aj našim aktívnym divákom, ktorí svojimi trefnými otázkami celú diskusiu pekne doplnili!

© Spunkey / StreetCOM

90 minút šťavnatých debát len ťažko stručne zhrnúť, no ak by som mal niečo vypichnúť, určite by to bol dôraz na dostatočné rozohriatie sa a dynamický strečing pred tréningom a statický strečing na konci. Toto je vec, ktorá je pre telo aktívneho tanečníka veľmi dôležitá a pritom tak často zanedbávaná. Okrem toho zaznelo napríklad aj to, ako pri tréningu postupovať, že je dôležité mať tréningový plán, kde a v čom sa tréner môže vzdelávať ale aj to, že tanečným trénerom nemôže byť každý. Prečo? Dozviete sa vo videu nižšie ?. Tak pozerajte, nasávajte a komentujte. A ak máte nejaké postrehy či návrhy, ako by sme našu Diskusiu mohli vylepšiť, neváhajte ani minútu a píšte nám na FB – StreetCOM alebo konkrétne mne – Otec Mirec.

https://www.facebook.com/StreetKOM.sk/videos/vl.531830097184645/1645295342159483/?type=1

 

Nezabúdajte!!! Diskusia – Identifikácia je miesto, kde chceme sústrediť vedomosti a informácie z celého Slovenska aj Česka, kde sa chceme učiť a pomáhať si, kde chceme kritizovať ale aj prijímať kritiku! A celé to bude fungovať len v prípade, že VY na druhej strane budete diskutovať s nami. Využime heslo EACH ONE TEACH ONE v praxi a posuňme náš tanečný svet do ďalšej galaxie. AMEN.

Zákon o športe + novela:
http://www.ucps.sk/uplne_znenie_zakona_440_2015_Z_z_o_sporte_s_novelou

Odporúčaná literatúra:
Marta Poláková – Dynamické Telo
Franziska Boas – Function of dance in human society
Rudolf Von Laban – Opäť v Bratislave
Martina Poláková – Sloboda objavovať tanec
Rudolf Von Laban – Život pre tanec spomienky
Časopis Tanec
Mihaly Csikszentmihalyi – Flow


Miroslav Janík (Otec Mirec) – Instagram

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk