Do Japonska, presnejšie Tokya, jazdím pravidelne už 6ty rok. Hrať na SDCJ, čo je tanečný kemp, ktorý organizuje Hiro, hrať na ich párty alebo tanečných battloch ako je Union či Dance @live. Je všeobecne známe, že level tanečníkov je tu oveľa vyšší, či už to je spôsobené mentalitou, kultúrou, alebo systémom v ktorom je tanečné vzdelanie zaradené do normálneho školského rozvrhu, a nikdy ma to asi neprestane udivovať. Japonsko bude pravdepodobne tá krajina, ktorá udržuje a v budúcnosti bude udržovať rôzne kuktúry nažive aj keď ony samé alebo ich priekopníci zomrú.

Ale do hĺbky tejto témy som teraz nechcel ísť. Radšej by som vám trošku priblížil, respektíve ukázal, tanečníkov z krajín do ktorých nemá každý tak jednoduchý prístup. Cestujem dosť, a napadlo mi preto spraviť takýto seriál článkov zvaný SPEKTRUM, kde budem prezentovať mojich obľúbených, alebo lokálnych tanečníkov, ktorí ma zaujali, alebo ktorí sa až tak často, niekedy vôbec, nedostávajú do Európy a tým pádom nie sú až tak známi.

Čo sa týka Japonska, určite by som dopredu spomenul, pre tých, ktorí nevedia vôbec, mená ako Yoshie, Tatsuo, Hiro, Kite, Gucchon, Shigekix, alebo Kyoka, ktorá tu aj nedávno bola. Okrem týchto, vo svete známejších, je tu samozrejme (a v Japonsku asi ešte 10x viac) kopa lokálnych a zaujímavých tanečníkov, o ktorých si myslím, že by vás mohli zaujímať, alebo inšpirovať, ako zaujali a inšpirovali mňa:

Miyu (prvá tanečníčka)

Tomoko

Candoo (prvý tanečník)

Pino (a vlastne aj Kazane)

King of Swag (Yusei)

Stezo

Kyogo

Tokyo Footworkz

Samozrejme toto je len pár ľudí, ktorí mi napadli, takže sa určite k tejto krajine ešte v budúcnosti vrátim. Som si istý, že vás to na YouTube odkáže na všeličo možné. Príjemné klikanie. A ak by mal niekto viac otázok, postrehov alebo doplnkov, tu ma nájdeš:


Tomáš Chalupa (BJ Piggo) – Instagram

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk