Spojenie Breakinu a Fitness?
Pre niekoho nepredstaviteľná kombinácia, pre iných efektívny workout. Ak si ešte o tejto kombinácií nepočul, prečítaj si nasledujúci článok a názor si môžeš vytvoriť sám.

Breakletics je funkčný tréning, ktorý, ako už je vyššie spomenuté, spája Breakin a Fitness, no samotné cvičenie s Breakinom nemá až tak veľa spoločné. Celý koncept je založený na tom, že jednotlivé cvičenia sú Breakinom inšpirované. Ak sa vezme konkrétny breakový step a spojí sa s cvičením, vzniká Breakletics. Jeho cieľom nie je vytrénovať svoje telo na konkrétne triky, ale zameriava sa skôr na celkové posilnenie tela, zvýšenie flexibility či obratnosti. Najčastejšie sa cvičí na hiphopové, funkové a breakové beaty, ktoré majú okolo 100 bpm.

Celý koncept bol vytvorený Petrom Sowinskim, známym tiež pod menom Petair. Petair pochádza z Nemecka a je členom svetoznámej B-boy crew Flying Steps. Po významných úspechoch na breakovej scéne sa Petair rozhodol zamerať sa skôr na fitness. Stal sa Adidas atlétom a rozširuje jeho pohľad na cvičenie ďalej, čo sa mu naozaj darí. Breakletics už má viac ako tridsať tisíc stúpencov, dvesto trénerov a cvičí sa vo viac ako sedemnástich krajinách po celom svete. Veľmi populárnym sa stal samozrejme hlavne v Nemecku, ale rýchlo rastie aj v Rusku, Japonsku, Rakúsku či Švajčiarsku. V Breakletics ponúkajú online kurzy, kde sa každý môže stať trénerom Breakletics bez toho, aby musel za informáciami cestovať.

Peter “Petair” Sowinski

Ak by si sa chcel o Breakletics dozvedieť viac, môžeš navštíviť ich oficiálnu stránku breakletics.com alebo sa mrknúť na ich instagram.


Marta Blašková (Marta) – Instagram

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk