VERBÁLNY TANEC je podcast Otca Mirca o tanci a o všetkom, čo s tancom súvisí. Pohyb, vzdelanie, výživa, psychika, duševno, fyzično, priestor, hudba, telesná anatómia atď. Bez časových a obsahových obmedzení. Hlavnou myšlienkou je šírenie informácií a prepájanie tanečných svetov. V tomto článku sa dozvieš trošku viac.

.

Otec Mirec

PREČO SI ZAČAL ROBIŤ PODCAST?

“Môže sa zdať, že už robím Dišputy Otca Mirca, načo robiť ďalší materiál. Ale pravdou je, že sa mi dlhodobo zdali Dišputy ako obmedzený formát, nakoľko sa to snažíme aktuálne vopchať do 20 minút a je to celkovo omnoho náročnejšie na výrobu. Mal som chuť rozprávať sa o tanci neobmedzene a hlavne nie len s tanečníkmi. Zároveň som počas pandémie počúval veľa podcastov a z tejto jednoduchej rovnice mi vyšiel jasný výsledok = zrob podcast :D.”

CHCE SA ĽUĎOM V DNEŠNEJ RÝCHLEJ DOBE POČÚVAŤ HODINOVÉ DEBATY?

“Ja mám vo svojom okolí tony cicavcov, ktorí počúvajú podcasty či iné dlhometrážne rozhovory viac ako krátke formáty, pretože dlhší formát ponúka priestor na rozpytvanie tém a to je pre ľudí, ktorí sa chcú dozvedieť viac, omnoho zaujímavejšie. Zároveň si ale myslím že aj formátik ako DIŠPUTY OTCA MIRCA má zmysel, lebo potom existuje kopec ľudí, ktorí sa chcú pozrieť na známych tanečníkov, pozrieť si príjemný rozhovor, sem tam sa zasmiať a dozvedieť sa niečo nové. Ale nakoľko vidím počúvanosť mojich podcastov, tak si myslím že to má obrovský zmysel.”

AKÉ MÁŠ S VERBÁLNYM TANCOM AMBÍCIE?

“No dôležité je, že sa nechcem rozprávať iba s tanečníkmi. Myslím že tanec je veľmi komplexná vec, ktorá zahŕňa nie len pohyb, ale súvisí aj s psychikou, fyzickou stránkou či muziklatou. Preto by som sa chcel určite zhovárať aj s hudobníkmi, psychológmi, výživovými poradcami či fyzioterapeutmi. Verím že sa to podarí a hlavne že sa podarí podcast dostať medzi ľudí. Pretože okrem iného je mojou ambíciou šíriť vedomosti, spájať tanečné komunity a vytvárať tak nové väzby a prostredia pre tvorbu a angažovanie sa.”

AKO ČASTO VYCHÁDZAJÚ NOVÉ ČASTI?

“Nemám to nastavené na nejakú pravidelnosť. Nakoľko mám veľa inej práce, snažím sa zbierať zásoby rozhovorov a potom ich vyhadzovať podľa toho, ako sa mi ich podarí spracovať. Tak nejak vnútorne ale cítim že nový diel vyletí do sveta vždy v rozmedzí cca dvoch týždňov.”

PREZRADÍŠ, NA KOHO SA MÔŽEME TEŠIŤ NAJBLIŽŠIE?

“Jasnéééé 🙂 Najskôr spomeniem, že vonku sú už rozhovory s Andrej “Awo” Štepita, Tomáš Surovec a Libuška Bachratá alias La Libu. V zálohe mám nahratý rozhovor s Hankou Švehlovou, členkou výboru Slovenského Zväzu Tanečného Športu a zároveň predsedníčkou sekcie IDO. No a pred pár dňami som bol aj s Deniskou “Mzungu” Mrvovou, s ktorou sme počas rozhovoru aj plakali… ale od smiechu :D. Viac zatiaľ pripravené nemám, ale potom by som rád priniesol debatu s nejakým netanečníkom.”

Spotify

My len dodáme, že podcast VERBÁLNY TANEC S OTCOM MIRCOM nájdete na takmer všetkých streamovacích platformách. Príjemné počúvanie 🙂


Redakcia Tanečnej scény – Instagram

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk