Vedel/a si, že Tanečná scéna má vlastný YouTube kanál? Dúfame, že áno, no ak nie, určite to napraví výber našich siedmich obľúbených videí, ktoré sme pre teba doplnili zákulisným infom z prvej ruky. Dozvieš sa aké nebezpečné momenty zažil na battli Gorky, čo podľa Lady Mel chýba v slovenských undergroundových battloch alebo to, komu sa pri natáčaní jedného z videí vybila kamera.

Ak si tak ešte neurobil, prihlás na odber, zapni si notifikácie a pozri si hustý výber, ktorý pre teba zostavil TS Team.

Náklad od Majida a Iceeho na SDK 2012

Začíname, ako inak, najpozeranejším videom z nášho kanála. V roku 2012 sa na SDK zišla svetová elita a vo finále sa popasovali skúsený Icee a vychádzajúci talent Majid. V porote sedel okrem Bena a Niki aj Niako, ktorý pred verdiktom dojímavo poďakoval Iceemu za to, že ho inšpiroval v jeho tanečných začiatkoch.

Hoci sa videá z SDK zverejňovali až o niekoľko týždňov po akcii na DVD, náš Miloš mal po ruke kameru a niektoré z battlov pridal na YouTube. Ak máš chuť zaspomínať si alebo okúsiť atmosféru na SDK 2012, odporúčame porozhliadnuť sa na našom kanáli!

Nebezpečné momenty z Feel ITT 2020

Zimná edícia Feel ITT 2020 sa zapísala do našich pamätí ako jeden z posledných battlov pred začiatkom pandémie. Rozhodovanie v kategórii 2vs2 mali na starosti porotkyne Chilli, Nataša a Emika. Vo finále sa stretla brnenská dvojica Lil-T a Viki proti dlhoročným spoluharcovníkom Gorkymu a Otcovi Mircovi.

Boli tam aj veci, ktoré prišli z nejakého ani neviem akého dôvodu, ale boli relatívne zaujímavé, až nebezpečné.

Gorky

Na pocity z battlu sme sa pýtali Gorkyho: „Je to jeden z battlov, kde sa mi osobne asi najlepšie tancovalo a cítil som sa veľmi uvoľnene. Takže na to spomínam veľmi dobre, tam som si to fakt že užil. A hlavne som si to užil s Mirkom, lebo je to parťák, na ktorého sa môžem spoľahnúť.“

„Boli tam aj veci, ktoré prišli z nejakého ani neviem akého dôvodu, ale boli relatívne zaujímavé, až nebezpečné (pozn. red. 10:22), veď sami uvidíte, keď si video pozriete. Ale strašne ma na tom bavilo to, že to bolo celé uvoľnené a to, že to išlo zo srdiečka, pocitovo z tej hudby.“

Battle na Nirvanu z Red Bull Dance Your Style 2018

Akcia, ktorá zaujme aj oko bežného diváka – netanečníka, sa koná každý rok pod záštitou Red Bull s príznačným názvom Dance Your Style. Výber 16 slovenských tanečníkov, nepredvídateľná hudba, a víťaz, o ktorom rozhodujú diváci. Pozri si battle medzi Nespim a Lady Mel, ktorým sa od BJ Pigga ušla aj pecka od Nirvany.

Riadne som si to užil, aj keď som bol trochu v strese čo tam Piggo namixuje, keďže je to špecifický content.

Nespi

Nespi si battle vychutnal naplno: „V prvom rade by som sa chcel poďakovať za príležitosť byť súčasťou Red Bull Dance Your Style a tancovať po boku top 16 tanečníkov. Čo sa týka battlu, riadne som si to užil, aj keď som bol trochu v strese čo tam Piggo namixuje, keďže je to špecifický content. Nakoniec som sa poriadne zabavil a užil si battle s Lady Mel. Mám ju rád ako človeka a aj ako tanečníčku, čiže som rád, že som si mohol s ňou zatancovať. Bolo mi potešením.“

Vyúsťovalo to väčšinou v obrovský fun, ktorý sa pri undergroundových battloch až príliš stráca.

Lady Mel

O tom, aké to je tancovať na takomto špecifickom battli nám porozprávala aj Lady Mel: „Tento battle bol výnimočný, lebo bol exhibičný a nikomu o nič nešlo! Teda aspoň si myslím. Bolo super vidieť, že sa tanečníci hudby nebáli a vyúsťovalo to väčšinou v obrovský fun, ktorý sa pri undergroundových battloch až príliš stráca.“

Spicy choreografia na Tanečno 2020

Súčasťou oravského festivalu Tanečno je aj predstavenie nabité choreografiami, ktoré podčiarkujú rôznorodosť tanca. O jedno z čísel sa v roku 2020 postaralo zoskupenie Spicylicious v zložení Chilli, Sera, Lus, Krishpin, Marta, Veronika, Goma a Viktor. CHUCHES!

Skupina tanečníkov predstavuje v choreografii spoločnosť.

Chilli

Choreografky Chilli sme sa opýtali, čo sa skrýva za jej dielom: „Choreografia CHUCHES zobrazuje pohybovú fúziu ôsmich indivíduí. Skupina tanečníkov predstavuje v choreografii spoločnosť, jej uniformitu – jedinečnosť jednotlivcov, formálnosť – neformálnosť, celok – častice, a teda rôzne charakteristiky spoločnosti. Choreografiu sme vytvorili pôvodne na Project Soul 2019.“

Chilli neskrývala ani to, že táto akcia patrí k jej obľúbeným: „Festival Tanečno je multižánrový tanečný festival s úžasnou atmosférou, za ktorým stojí super tím na čele s Awom a Baškou Michaligovou. Tešíme sa na ďalšie ročníky, 2021 už v auguste!“

Aftermovie z našej obľúbenej Block Party

V lete 2020 sa Tanečná scéna rozhodla priniesť tanec aj do iných väčších miest a podporiť tak mimobratislavské tanečné komunity. Workshopy a jamy doplnené predstaveniami lokálnych tanečných skupín sa nám podarilo v spolupráci s Red Bull zorganizovať v Trnave, Žiline a Košiciach. Pozri si rekapituláciu jednej z našich najobľúbenejších akcií!

ONESHOT, v ktorom išlo o čas

Výsledkom konceptu ONESHOT je nezostrihané, autentické freestyle demo jedného tanečníka, ktoré natáča a spracováva Miloš. ONESHOT si už vyskúšala aj Alexa, Baška a pred kameru najnovšieho videa sa postavila Sjuzka. Odporúčame naštudovať!

ONESHOT bol naozaj one shot, keďže, ak môžem prezradiť, Milošovi sa vybila kamera.

Sjuzka

Sjuzka nešetrila pikoškami z natáčania: „ONESHOT bol naozaj one shot, keďže, ak môžem prezradiť, Milošovi sa vybila kamera. So vstupom som najprv nebola spokojná, ale nakoniec si myslím, že je to celkom husté. Miloš to super natočil a prichádzajúci dážď tomu dal podľa mňa ten správny vibe. Videjko sme točili po super jame na Block Party by Tanečná scéna, ktorú by som si rada zopakovala.“

Contemporary v Show Your Step

Prostredníctvom Show Your Step nás Skaja a Luc Melcerová každý mesiac zásobujú fresh tanečným obsahom. Projekt predstavuje streetdancovému svetu tanečníkov z rôznych štýlov, ako napríklad flamenco, disco či ľudový tanec. Ako prvá predviedla svoj obľúbený koncept Falls & Rolls Katka Matúšová, ktorá sa venuje contemporary. Osviež si video v pamäti a pokochaj sa krásnymi priestormi ZOYA Gallery & ZOYA Museum!

Nezabudni sa prihlásiť na odber

Všetky tieto videá nájdeš na našom kanáli v pestrej spoločnosti ďalších videolahôdok – battle záznamov, throwbacks, videí z rôznych podujatí a tiež obsahu, ktorý pre teba pripravuje Tanečná scéna. Objavíš tam rubriku Outside, ktorá spovedá tanečníkov v Åsa Folkhögskola, rozhovory Crosswords, ktoré kladú zaujímavé otázky slovenským aj svetovým tanečníkom, Stay Fresh, plný tipov pre zdravé telo, a ukladáme tam pre teba aj TS Newsky. A okrem toho?

Na TS YouTube ťa čakajú ďalšie záznamy z pripravovaných akcií a tanečné videá, ktoré by si určite nemal zmeškať. Hoď nám subscribe, zapni si notifikácie a zásobuj sa vždy čerstvým tanečným obsahom.


Redakcia Tanečnej scény – Instagram

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk