Po roku opäť roztancujeme Slovensko našou Block Party. Počas víkendu 13. – 15. augusta navštívime Košice, Žilinu a Trnavu, kde ti okrem kvalitnej hudby prinesieme workshopy a battles. Celé podujatie bude pre všetkých zadarmo. Na čo konkrétne sa môžeš tešiť? Čítaj a dozvieš sa.

Minulý rok sa nám podarilo zorganizovať podujatie Block Party, ktorého hlavnou myšlienkou bolo priniesť hudbu a tanec do regiónov mimo Bratislavy. Akcia sa podarila, dostali sme krásnu spätnú väzbu, a tak bolo viac ako isté, že tento projekt ešte určite zopakujeme. Ani sme sa nenazdali a je to tu. Block Party 2021 sa blíži, a tak ti v skratke zhrnieme, na čo všetko sa môžeš tešiť.

Workshop s Beshiu

Tanečný workshop odučí stálica slovenskej scény Beshiu. Aktuálne ju možno poznáš hlavne ako dancehall tanečnicu, no má za sebou bohatú hiphopovú minulosť. Beshiu ťa počas workshopu naučí hiphopové social dances, ktoré sa spájajú s konkrétnymi pesničkami, povie ti zákulisné infošky k pohybom a načapuje ti do tela tie správne pohyby na párty aj do battlu.

Workshopy na tohtoročných Block Parties odučí Beshiu.

Jam

Tanečný jam je hlavnou súčasťou našich Block Parties. Je to spoločenský prvok, pri ktorom spolu tanečníci zdieľajú svoje umenie, učia sa akceptovať jeden druhého, inšpirujú sa a v neposlednom rade sa porovnávajú. Je dôležité, aby sa tanečník naučil pracovať aj v takomto prostredí. Navyše, tento rok sme jam povýšili aj na formu preselekcie do battlu. Tanečníci do 15 rokov (vrátane), ktorí sa v kruhoch ukážu, budú pozorne sledovaní porotou. Môžu sa tak prebojovať do samotného battlu, ktorý prebehne hneď po jame.

Battle

Novinkou na našej Block Party bude hip hop battle do 15 rokov (vrátane). Keďže je naším cieľom pomáhať tancu rásť, chceme dať priestor mladej generácii. Mladí tanečníci musia zažívať situácie, ktoré otestujú ich prípravu a zručnosti. Pocit, ktorý tanečník zažíva v battli je nenatrénovateľný, preto je dôležité, aby si to mladá generácia skúšala v praxi.

O víťazovi rozhodne porota, ktorá bude zložená z dvoch členov tímu Tanečná scéna a lektorky Beshiu. Na battle sa netreba registrovať vopred, počas jamu budú tanečníci dostávať od poroty postupové drahokamy. Do battlu sa prebojuje 8 alebo 16 tanečníkov, v závislosti od počtu zapojených tanečníkov.

Harmonogram

Tri slovenské mestá, tri nezabudnuteľné párties. Buď pri tom!

KOŠICE – 13.8. – piatok
Kasárne/Kulturpark – námestie (Kukučínova 2, 040 01 Košice-Juh)
16:00 workshop / 17:00 jam / 19:00 battle / 20:00 jam / 21:00 koniec

ŽILINA – 14.8. – sobota
Stanica Žilina-Záriečie (Závodská cesta 3/2844, 010 01 Žilina)
12:00 workshop / 13:00 jam / 15:00 battle / 16:00 jam / 17:00 koniec

TRNAVA – 15.8. – nedeľa
Amfiteáter – Bernolákov sad (917 01 Trnava)
16:00 workshop / 17:00 jam / 19:00 battle / 20:00 jam / 21:00 koniec

O hudbu sa postarajú DJs z nášho TS gangu. Hudobnými barmanmi sa stanú Krishpin, Maikl Knight, Miloš a ARTIST3.

Všetko, čo potrebuješ vedieť

Aktuálne informácie ti vždy servírujeme vo facebookovej udalosti BLOCK PARTY 2021:

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Miroslav Janík (Otec Mirec) – Instagram

Block Party – Facebook

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk