Za posledné dva týždne sme stihli obehnúť tri slovenské mestá s naším Block Party konceptom, odskočiť si do Námestova na festival Tanečno, kde sme organizovali natlakovaný battle, a ešte aj pripraviť poslednú špeciálnu Block Party SND, ktorá sa od tých ostatných dosť odlišuje. Čím presne, to sa dozvieš, ak budeš čítať ďalej.

Pri Novom SND sme sa stretávali aj v rámci TS Jamov, teraz však budeme z druhej strany, pri fontáne © @mihalovaea

Začneme diskusiou

Keďže sa Block Party v Bratislave koná v spolupráci s Novým SND, súčasťou nášho programu bude aj podnetná diskusia, ktorá bude porovnávať streetdance a balet. Tieto dva štýly sú verejnosťou často chápané ako absolútne protiklady, preto si dávame za úlohu tento názor preveriť. Možno zistíme, že toho máme s „baleťákmi” spoločného omnoho viac. Diskusia začína o 16:00, nemeškaj!

Zahraničný hosť

Po koronovej pauze sa tanečné akcie rozbiehajú stále trochu pomaly, no to neznamená, že ich nie je možné zorganizovať. Nám sa dokonca podarilo pozvať európsku špičku v house dance a zaujímavú umeleckú dušu Clementine z Francúzska. Na bratislavskej Block Party odučí workshop, ktorý sa bude konať od 17:00.

Clementine a jej house dance

Neodmysliteľný jam

Jam, ktorý je hlavným bodom každej Block Party začína hneď po houseovom workshope. O hudbu sa postarajú chlapci z Corner Crew (čo je DJská sekcia nášho Tanečná scéna teamu), konkrétnejšie Maikl Knight a Krishpin. Keďže už svoje konzoly preverili na viacerých Block Parties po Slovensku (a nielen tam), môžeš sa spoľahnúť, že ťa vyrajcujú do poriadnych šialeností. Hudba bude hrať, my budeme tancovať a bude to trvať 2 hodiny – od 18:00 do 20:00.

Ak si chceš dať nejakú ochutnávku, tak si checkni napríklad tento KOLABOMIX, ktorý Maikl napiekol s Viktorom Kuzlom:

Rôznorodé tanečné vystúpenia

Bratislavská Block Party je výnimočná aj tým, že na nej budeš mať možnosť vidieť hneď niekoľko tanečných vystúpení. Rozhodli sme sa priniesť pestrú zmesku zoskupení, ktoré oživia naše každodenné tanečné zážitky, možno nám aj mierne rozšíria obzory. Aby si zostal v miernom napätí, prezradíme ti zatiaľ len dve z vystupujúcich zoskupení:

La Companía flamenca LIBU

Skupina zatancuje dva tance: Aire del Molino – v štýle TANGO a Amores y Besos – v štýle FANDANGO

Spicylicious.dncrs

Spicylicious vystúpia s novou choreografiou Feijoada

Zásadné praktické informácie

Celý harmonogram je tu:


16:00 ~ talkshow / streetdance vs balet
17:00 ~ tanečný workshop / Clementine (FR)
18:00 ~ jam / DJ Maikl Knight, Prof. Semafor 
20:00 ~ 4 tanečné vystúpenia 

Miesto konania je Nové SND, tentokrát však pri fontáne, smerom k nákupnému centru Eurovea. A to najkrajšie: celé je to zdarma, vďaka podpore od Nadácie mesta Bratislava. Ďakujeme!

Samozrejme, pre najnovšie updaty sleduj naše sociálne siete a hlavne udalosť Block Party SND na Facebooku.


Michal Zoller (Krishpin) – Instagram

Block Party SND – Facebook

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk