Už o menej ako týždeň sa na oravskom medzinárodnom festivale tanca a pohybu uskutoční náš Tanečno Scéna Battle! Ak ešte stále nevieš o čo ide, alebo si potrebuješ všetky podstatné infošky preopakovať, tento článok je práve pre teba.

Naložená medzinárodná porota

Sme nadšení, že sa nám v spolupráci s Tanečnom podarilo do poroty nasadiť tri zvučné európske mená. Na battle do hodnotiacich kresiel zasadnú:

Jade (FR)

Tu môžeš vidieť Jade v showcasei s Kamillou, ktorá bola na Tanečno pred dvoma rokmi

Loftex (AT)

Ocheckuj Loftexov showreel, ktorý ponúka pestrý prierez jeho aktivít

Chilli (SK)

Chilli v battle móde na poslednom United Movement

Celým battlom ťa bude s majkom sprevádzať Otec Mirec a za DJskym kontrolerom bude postávať a prstami cvakať Miloš.

Čo je vlastne Tanečno?

Tanečno je festival, ktorý ponúka široké spektrum tanečných aktivít: od predstavení súčasného tanca, cez workshopy pre verejnosť, až po exhibičný battle a párty. Začína sa tento utorok a končí v nedeľu, pričom každý deň je program viac ako bohatý. Aby si získal ten správny prehľad, navštív oficiálnu stránku Tanečna, kde nájdeš časy a registráciu na workshopy, ale aj všetko ostatné, čo budeš potrebovať pred príchodom.

Už minulý rok sme na Tanečne organizovali úvodný jam © Tanečno

Stále rastúci festival v Námestove však okrem „oficiálnych” aktivít ponúka aj nezabudnuteľnú rodinnú atmosféru, ktorá je grom tohto zážitku. Sami organizátori v jednej z epizód nášho podcastu Verbálny tanec spomínajú ako podstatné je pre nich poskytnúť účastníkom priestor na rozhovory, zábavu a jednoduché trávenie času.

Kedy, kde, ako?

Späť k battlu. Harmonogram je jasný:

14:00 | Registrácia
15:00 | Preselekcia
16:00 | Battle

Počet postupujúcich tanečníkov bude záležať od počtu zapojených tanečníkov. Po battli určite odporúčame zostať na hlavný večerný program, kde sa budeš môcť vyžiť na tanečných predstaveniach alebo sa vyblázniť na exhibičnom battli. Sobotňajšou bodkou bude párty, ktorá sa minulý rok prehrotila až k rôznym tanečným kreáciám s izbovými rastlinami.

Ak máš pochybnosti z toho, ako sa máš na Tanečno dostať a nevyhovuje ti legendárna stránka cp.sk, využi facebookovú skupinu Festival Tanečno – Doprava a cestovanie.

Záber z minuloročného Exhibično Battlu © Tanečno

Ceny pre víťazov

Výherca Tanečno Scéna Battlu od nás dostane slušnú nálož odmien. V prvom rade získa kompletné vybavenie merchu od Tanečno, vstup na Tanečno 2022, workshop a vstup na TS Battle (ktorý sa bude konať 25. septembra), fresh oblečko od lokálnej komunitnej značky Yessa, sójovú sviečku od Rozsviet a ďalšie drobnosti od Tanečnej scény.

Spunkeyho workshop na Tanečno © Tanečno

Na záver to najdôležitejšie

Registrácia na Tanečno Scéna Battle sa končí 20.8.. Na mieste už nebude možná, takže si pekne klikni na tento link a daj nám vedieť, že dorazíš. Tešíme sa na teba!


Michal Zoller (Krishpin) – Instagram

Tanečno – Web, Instagram