Ako vyzeral uplynulý rok na Tanečnej Scéne? Ktoré videá a posty boli tie najsledovanejšie, kto všetko sa staral o obsah a čo nové sa urodilo? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

.

V mnohých smeroch bol rok 2020 iný ako tie predošlé. Nemusíme ale za každú cenu hovoriť, že to bol zlý rok. Pretože všetko, čo sa nám v živote deje, nás učí. Rok 2020 by sme nazvali vysokou školou pre ľudstvo, celú planétu aj pre tanečnú a umeleckú sféru. Myslíme si, že ak sa niečo potvrdilo tak určite to, že umelci sú kreatívne jedince a ich schopnosť hľadať spôsoby na prežitie a prispôsobovať sa okolnostiam sú obrovské. Preto nestrácajme chuť tvoriť, makať na sebe a obohacovať ľudí naším umením – je to potrebné! No a po tomto motivačnom úvode sa poďme pozrieť, ako vyzeral rok 2020 na platforme Tanečná Scéna 🙂

TS GANG:

V prvom rade treba spomenúť ľudí, ktorí sú hlavnými tvorcami obsahu. Aktuálne je nás 8. Zakladateľom je Miloš, ktorý v roku 2012 pretavil svoju mylšienku do reality. Najskôr vznikol Facebook profil a následne Instagram a Web. Ostatní škriatkovia, ktorí sa časom pridali, sú Otec Mirec, Skaja, Krishpin, Chilli, Modžo, Maťka Lieskovská, Maikl Knight a najčerstvejšou posilou v tíme TS je Dária Praženková.

K tejto sviežej družine sa pridali nové mená ako Gabi Dedicová, Viktor Kuzl, Marta Blašková, Maťka Mates Kullačová, Kač Summer, Beshiu, Sara Alex, Caroline Pajtlova, Dáška Nemcová a ďalší, ktorí priložili ruku k dielu pri písaní článkov. Okrem toho pribudli nové posily v IG svete, kde v hľadaní tých najlepších tanečných videí pre Vás pomáhajú hľadať okrem iných aj Dadula Perdykula, Eliška, Kubko DC.

.

TS V ČÍSLACH:

Najnavštevovanejšia časť nášho webu je KALENDÁR UDALOSTÍ, ktorý sme síce tento rok moc nenakŕmili, ale napriek tomu ste naň klikali najviac. Dohromady sme pre Vás pripravili 61 článkov, z ktorých zožali najväčšie úspechy tieto -> na treťom mieste Práca tanečníka z pohľadu netanečníka, druhú priečku obsadil článko k nášmu #TS Súboj a najčítanejším kúskom za rok 2020 sa stal článok Tanec v kontexte vzdelávania//: Pt. II, ktorý napísala Chilli.

Na našom Facebooku jasne dominuje obľúbená rubrika PROFIL TANEČNÍKA, kde medzi najpopulárnejšie v tomto roku patrili Andyboj (89 like-vo), Krbať (77 like-ov) a Sjuzka (43 like-ov). Z autorských videí ste si najviac išli finále z battlu Winter Feel ITT, ktorý bol jeden z mála battlov, ktoré sa v tomto roku podarilo zorganizovať.

.

Instagram je našou najaktívnejšou sociálnou sieťou, kde s nami oduševnene zdieľate Vaše tanečné zážitky a kde nám prejavujete obrovskú pozornosť (díky za to :)). Z foto-obsahu ste najviac lajkovali fotky k nášmu novému merchu, na ktorých pózovali Viktor Kuzl & Kika Tukan (822 like-ov), nasledovali profily tanečníkov Baška Petrušová (622 like-ov) a Nika Lehocká (620 like-ov). Z video-obsahu ste najviac srdiečkovali Pichusa na WhoIsWho battle (817 like-ov), druhý v poradí sa umiestnil Wavy P na Block Party (675 like-ov) a na treťom mieste je súboj dvojice Gorky a Viktor Kuzl v našom #TSsuboj (664 like-ov).

.

NOVINKY:

Keďže sme sa menej stretávali, mali sme viac času pripravovať pre Vás nové vecičky. Začali sme plniť muzikou náš Soundcloud, kde sme okrem najnovšieho playlistu BEAT INJECTION pripravili 4 KOLABO MIXY kde náš Maikl Knight zmiešal selekciu s hosťami Viktor Kuzl, Papaya, Sera a Lil T, z ktorých najúspešnejší je posledný spomínaný s takmer 4 500 prehraniami.


V prvej polovici roka sme s konceptom A DAY WITH nahliadli to bežného dňa mnohých tanečníkov zo Slovenska, Čiech ale aj zo zahraničia. Všetky videá nájdeš na našom IG. Ďalším videoformátom, ktorý nájdete na naších sietiach je CROSSWORDS – séria rozhovorov, kde sme tento rok vyspovedali Chilli a Krbať. Rozbehli sme aj novinku TS NEWSKY, kde Vám každý pondelok prináša inšpirácie a informácie náš Otec Mirec.

.

No a z čoho sa veľmi tešíme je aj to, že sa nám podarilo zorganizovať naše prvé akcie – jedna bola online a druhá bola naživo. Na prelome apríla a mája sme vytvorili špeciálny online koncept pod názvom #TSsuboj, na ktorom sa zúčastnilo 60 tanečníkov a výhru si uchmatol lišiak Gorky, ktorý všetkých presvedčil o tom, že aj na staré kolená sa dá vyhrávať (vtípek :D).

.

Extrémny úspech zožala aj naša Block Praty, s ktorou sme priniesli tanec do troch mimobratislavských slovenských miest Košice, Žilna a Trnava. Táto akcia bola špeciálna a na základe našich pocitov a Vašej spätnej väzby je viac ako isté, že hneď ako to bude možné, budeme s našou Block Party pokračovať.

.

Pokračovať budeme aj s prácou na platforme Tanečná Scéna, ktorá má pre nás obrovský zmysel a veríme, že spolu s Vašou priazňou a láskou dokážeme prinášať stále lepší a lepší obsah. Ďakujeme všetkým za podporu v roku 2020 a vidíme sa v novom roku spolu s novou silou a ambíciami. Majte sa krásne, buďte silní, papkajte s rozumom a neprestávajte na sebe makať. Pretože ľudstvo nás tanečníkov/umelcov potrebuje. A my sa medzi sebou potrebujeme tiež.


Redakcia Tanečnej scény – Instagram

Podnety, dotazy a komentáre prijímame na tejto mailovej adrese:

info@tanecnascena.sk